Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Medical taping

Medical taping is een behandelmethode die veel wordt toegepast in de fysiotherapie bij uiteenlopende klachten, waaronder rugklachten. Verrassend genoeg heeft deze tape ook bewezen effect bij mensen met longproblemen zoals astma of in het voorjaar bij hooikoorts!

Medical tape werkt via (langdurige- dagenlange) rek op de huid, waarmee de onderliggende lagen (spieren, bindweefsel, maar ook het zenuwstelsel) worden beïnvloed.
De uitwerking is te merken door onder andere een afname van druk, zwelling, spierspanning of pijn. Medical taping bevordert dus in het kort het herstelproces en verbetert de spier- en gewrichtsfunctie. Hierdoor zal de pijn sneller verdwijnen en het bewegen weer gemakkelijker gaan.

De kosten voor hooikoortstaping bedragen € 80,- indien u geen aanvullende verzekering heeft. Dit bestaat uit de intake en behandeling en de tape (€ 12,50). Bent u aanvullend verzekerd dan wordt de intake vergoed en betaalt u alleen de tape. 

Onze fysiotherapeuten kunnen medical taping toepassen bij de behandeling van uw klachten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Onze medical taping therapeuten

Wouter Aalders
Henk-Jan Nijenhuis
Fred Hubregtse
Heidi Baack
Ellen Wilmink
Demi van den Brink
Dennis Roetert

Fysiotherapie:
Bewegen is de Spil in je leven.

Ieder jaar gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen.

Wat onze patiënten zeggen