Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Over behandelingen, specialisaties, vergoedingen en meer

Veel mensen bezoeken de fysiotherapeut en hebben uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld onze praktijk, therapievormen en specialisaties. Hieronder vindt u een overzicht van vragen die vaak gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op: 0570 - 59 11 44
of fysio@despil.com

 

Ik kom voor het eerst bij jullie fysiotherapiepraktijk. Hoe gaat het in zijn werk?

Welkom! Via de secretaresse heeft u een eerste afspraak ingepland bij een van onze fysiotherapeuten. De afspraak bestaat uit een intake, met aansluitend de behandeling. De afspraak duurt drie kwartier tot 50 minuten en er worden twee zittingen vanuit uw aanvullende verzekering door ons gedeclareerd. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan krijgt u achteraf een nota toegestuurd per e-mail. De kosten van een intake met behandeling vindt u hier.

 

Ik heb al eerder fysiotherapie bij de Spil gehad, maar ik heb nu een nieuwe klacht.

Bij een nieuwe klacht volgt opnieuw een intake, met aansluitend een behandeling. Hier worden ook twee zittingen voor berekend. De fysiotherapeut bevraagt u over uw klacht, voert lichamelijk onderzoek uit en zal hiervan een dossier aanmaken. Vervolgens wordt u behandeld.

 

Wat betekent de afkorting S, I en O op de nota?

Dat staat voor Screening, intake en onderzoek. Indien u een nieuwe patiënt bent óf u heeft een nieuwe klacht, dan bestaat de eerste afspraak uit een intake met aansluitend een behandeling. Op de nota vindt u dit terug als S, I en O en fysiotherapie/manueel therapie met bijbehorende behandeldatum.

 

Ik word behandeld voor een chronische aandoening, toch ontvang ik een nota. Hoe kan dat?

Behandelingen van chronische aandoeningen worden vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan betaalt u dus de eerste 20 behandelingen zelf. Heeft u wel een aanvullende verzekering? Dan gaan deze zittingen er vanaf. Let op: u betaald vanaf de 21e zitting eerst uw Eigen Risico (als u dat nog niet verbruikt heeft). 

 

Welke therapie(vormen) bieden jullie aan?

Op onze website despil.com/specialisaties leest u alles over onze specialisaties. In onze wachtruimte vindt u onze praktijkfolder en ook van alle specialisaties en technieken die wij in huis hebben. Neemt u deze folders gerust mee!

 

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is direct toegankelijk; u heeft geen verwijzing nodig. In sommige situaties, zoals bij behandeling aan huis, bij een chronische aandoening of bij behandeling na een operatie heeft u wel een verwijzing nodig.

 

Komt de fysiotherapeut ook aan huis?

In sommige situaties komt de fysiotherapeut voor behandeling aan huis, als u door (fysieke) omstandigheden niet in de gelegenheid bent om in onze praktijk te komen. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Hoe zeg ik een afspraak af?

Bij voorkeur ontvangen wij uw afmelding telefonisch. Belt u binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak dan wordt de afspraak in rekening gebracht bij u of uw zorgverzekeraar. Krijgt u onze voicemail? Spreekt u dan uw afmelding in, wij verwerken dit en bellen u z.s.m. terug als er een vervolgafspraak gepland moet worden.

In het weekend kunt u uw afmelding op dezelfde manier doorgeven, bijvoorbeeld voor maandag. Of stuurt u een e-mail naar fysio@despil.com

De telefonische bereikbaarheidstijden van ons secretariaat staan hier vermeld.

 

Hebben jullie contracten met alle zorgverzekeraars?

Voor 2024 hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. 

 

In de afspraakbevestiging staat een andere tijd dan ik heb afgesproken. Hoe kan dat?

Via de afspraakbevestiging kunt u de afspraak in uw telefoonagenda inplannen. Als de tijd afwijkt van wat u heeft afgesproken, controleert u dan de tijdsinstelling van uw telefoon. De juiste instelling is: GMT +01.00 Midden-Europese standaardtijd

 

Hoeveel behandelingen heb ik dit jaar nog tegoed?

Wij kunnen zien hoeveel behandeling u vergoed krijgt per jaar en hoeveel behandelingen u bij onze praktijk gehad heeft. Bent u dit jaar ook bij een andere praktijk in behandeling geweest, belt u dan met uw zorgverzekeraar; zij hebben het totaaloverzicht van gedeclareerde behandelingen.

 

Krijg ik een seintje als ik door mijn behandelingen heen ben?

Nee. U kunt de therapeut wel tijdens de behandeling vragen hoeveel zittingen u nog te goed heeft. Zij ziet alleen hoeveel behandelingen u bij de Spil en locatie Kei13 heeft gehad. Zie ook bovenstaand antwoord.

 

Op welke locatie vindt de afspraak plaats?

U ontvangt per e-mail een afspraakbevestiging, met daarin de locatie vermeld. Bij het inplannen geeft de secretaresse of de fysiotherapeut de locatie aan u door. Heeft u geen e-mail? Dan ontvangt u eenmalig per post een bevestiging met afsprakenkaart. Daar kunt u het aantal afspraken én de locatie op bij houden.

 

Ik word geopereerd en heb daarna fysiotherapie nodig. Hoe gaat dat?

Als de operatiedatum bekend is, kunt u alvast een afspraak inplannen. De specialist heeft verteld of u nog enkele nachten in het ziekenhuis blijft. Na de operatie neemt u de verwijzing die u in het ziekenhuis heeft gekregen mee naar de fysiotherapeut.

 

Wordt mijn looptraining als gevolg van claudicatio vergoed (zgn. etalagebenen)?

Gesuperficeerde looptraining t.b.v. claudicatio wordt 37 keer vergoed vanuit de basisverzekering (2024). Wél geldt het eigen risico, dat betekent dat u de eerste € 385,- zelf betaalt.