Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Uitsluitend tekstbericht voor afspraken

Dry Needling behandeling

Dry needling is een behandelmethode waarmee gespannen en soms pijnlijke spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken met een dun naaldje kan de spier snel en langdurig ontspannen.

Wanneer u pijn en spanning heeft in uw spieren (bijvoorbeeld door overbelasting, verkeerde, houding of stress), gaat uw lichaam dit vaak compenseren. Als uw spieren te veel of te lang gespannen zijn ontstaat er vaak vervelende pijn in die spier en bijna altijd met uitstralende pijn in arm, been, hoofd of rug.
Met de dry needling behandelmethode bereiken we met een speciale dunne naald de kleine 'verhardingen/knoopjes' die zijn ontstaan in uw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. 

De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex vertoont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. De pijnlijke verharding wordt hiermee opgeheven, waardoor uw pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry needling is, mits uitgevoerd door een specialist, een zeer veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben.

Wat voelt u na een Dry needling behandeling?

De spier kan gevoelig, stijf of 'beurs' aanvoelen, vooral in de eerste uren na de behandeling. Ook het aanspannen van de behandelde spieren kan wat pijnlijk zijn. De dag erna zijn de klachten meestal al een stuk minder, na een dag of 5 treedt een merkbare verbetering van de eerder ervaren uitstralingsklachten.

Lees verder

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en verhelpen van uw klachten als gevolg van triggerpoints. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze dry-needling therapeuten

Wouter Aalders
Fred Hubregtse
Heidi Baack

Fysiotherapie:
Bewegen is de Spil in je leven.

Ieder jaar gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen.

Wat onze patiënten zeggen