Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur
Vrijdag 8.30 – 12.30 uur

LEF Lekker & Fit

Vermoedt u overgewicht of obesitas bij uw kind? Volgens onderzoek van de GGD Gelre-IJssel is 1 op de 4 kinderen in de gemeente Deventer te dik. Overgewicht op jeugdige leeftijd heeft een relatie met overgewicht op volwassen leeftijd: dikke kinderen worden vaak dikke volwassenen. Vroege signalering en voorkoming van overgewicht zijn daarom van groot belang. Vraag uw huisarts of uw kind in aanmerking komt voor het LEF-behandelprogramma. Als dat zo is, kan de huisarts u doorverwijzen naar paramedisch centrum de Spil.

LEF Lekker & Fit is een uniek behandelprogramma voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar met overgewicht of obesitas. LEF is een individueel op maat gemaakt programma waarin er begeleiding is voor kinderen/jongeren en de ouder(s)/verzorger(s) door een multidisciplinair team bestaande uit een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut, kinder-/ pubercoach en psycholoog.
Kernpunten van het LEF-behandelprogramma zijn:

  • Werken aan het lichaamsgewicht
  • Plezier in sport en spel
  • Veranderen van het voedingspatroon
  • Vergroten van het zelfvertrouwen
  • Coachen van kind(eren) en ouder(s)/verzorger(s)

Door de multidisciplinaire samenstelling van het kinderteam van de Spil, kunnen wij bij uitstek een behandelprogramma bieden dat voldoet aan de kernpunten. Dit gebeurt allemaal onder één dak in een kindvriendelijke omgeving, zodat korte en snelle lijnen mogelijk zijn. 

Wilt u weten wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen?

 

Maak een afspraak

Fysiotherapie:
Bewegen is de Spil in je leven.

Ieder jaar gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen.

Wat onze patiënten zeggen